Előfizetői tartalom

A nap ábrája: így menekülnek a betétesek a görög bankokból

Portfolio
Nagy árfolyameséssel küzdenek a görög bankok, miután az ország legnagyobb pénzintézetei kénytelenek központi banki forrásokat bevonni ahhoz, hogy ellensúlyozzák a kiáramló betétállományt. Az ország négy legnagyobb bankja piaci kapitalizációjának több mint ötödét vesztette el csak ezen a héten - írja a Financial Times.

A Piraeus, az Alpha Bank, az Eurobank és a National Bank of Greece, az ország négy legnagyobb bankja piaci kapitalizációjának több mint ötödét vesztették el ezen a héten, a görög választásokat követően. Ez egy vérfürdő - jellemezte a mostani helyzetet egy görög bankár. Elmondása szerint a piacokon pánik uralkodik, mivel a piaci szereplők tartanak a hazai bankok likviditási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés