Előfizetői tartalom

Drága vagy olcsó a bankszámlád? - Itt most megtudhatod

Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt.
Az elmúlt félév kedvező híre, hogy a magánszemélyek bankszámlaköltségei inkább csökkentek, mint emelkedtek. Ugyanakkor nem hagyható figyelmen kívül, hogy a tranzakciós illeték bevezetése miatt korábban ezt több helyen emelkedés előzte meg. Néhány tipikus ügyféltípus bankszámlaköltségeit vizsgálva azt láthatjuk, hogy a nagybankoknak egy csoportja - Erste, K&H és OTP Bank - törekszik majdnem minden ügyféltípusnak versenyképes számlacsomagot kínálni. A nagybankok egy másik csoportja - BB, Raiffeisen, UniCredit Bank - pedig az üzleti stratégiájuknak megfelelően csak bizonyos ügyfélszegmensekben kínálnak versenyképes csomagokat, az átlagos ügyfeleknek inkább drágának mondhatók. A nagybankok jelentősen aktívabbak voltak az elmúlt félévben a díjstruktúrájuk átalakításában, mint a kis- és közepes intézmények.

A Nemzetközi Bankárképző Központ "Élesedő különbségek a bankszámlák díjai között" című, alábbi ismertetett bankszámlaindex-elemzése a 2015. július 1-jén érvényes kondíciós listák díjai alapján készült. Alacsony, átlagos és átlag feletti jövedelmű ügyfelek. Az adott szegmens legjobb ajánlatait nézve minden esetben alacsonyabb díjakkal szembesülhetünk, így általánosságban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés