Előfizetői tartalom

"Ez kisajátítás" - Alkotmánybírósághoz fordul az MKB volt tulajdonosa

Portfolio
Az osztrák alkotmánybírósághoz fordul a Bayerische Landesbank amiatt az osztrák jogszabály miatt, amely miatt elvesztette értékét a Hypo Alpe-Adria-Bank International felé fennálló 800 millió eurós követelése - számolt be a Süddeutsche Zeitung. A bajor tartományi bank szerint a kisajátítás bűnébe esett az osztrák állam.

A részletekről a bajor tartományi hitelintézet egy csütörtöki sajtótájékoztatón számol majd be, amelyen a bank és a tulajdonos tartomány képviselői is részt vesznek. Werner Faymann osztrák kancellár eközben jelezte, hogy reméli: az osztrák állam győzni fog a bíróságon. A Hypo Alpe Adria rossz pénzügyi helyzete miatt idén Ausztria olyan jogszabályt hozott, amely egész...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés