Előfizetői tartalom

Füstölöghet Amerika - Kínához pártolnak az országok

MTI
|
Portfolio
Anglia, Franciaország, Németország és Olaszroszág után Ausztrália is csatlakozási szándékát fejezte ki az új, Kína által vezérelt Ázsiai Infrastruktúra-befektetési Bankhoz (AIIB). Joe Hockey, az ausztrál pénzügyminiszter szerint a csatlakozás nagyot lendíthet az ausztrál infrastrukturális fejlesztéseken, még úgy is, hogy az USA borús arccal szemléli az AIIB térnyerését - írja a The Wall Street Journal. Még maga Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatója szerint is szoros kapcsolat épülhet ki a két intézmény között az infrastrukturális projektek finanszírozásában.

Ausztrália is beállt a sorbaKorábban még olyan hírek keringtek, miszerint Ausztrália egyike lesz az AIIB alapító tagországainak. Azonban ez a terv később az amerikai lobbi tevékenység hatására kudarcba fulladt, a tengerentúli nyomás hatására az ausztrál miniszterelnök kormányzati és transzparenciabeli bizonytalanságokra hivatkozva visszalépett a kezdeményezéstől. Mostanra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés