Előfizetői tartalom

Hogyan lettek bankok a Buda-Cash kör korábbi takarékszövetkezetei? (2.)

Portfolio
Újabb fejezettel folytatódik a Buda-Cash-üggyel indult brókerbotrány. Most az a kérdés került a figyelem középpontjába, hogy a Buda-Cashhez köthető négy regionális kisbank (együttes nevükön DRB bankcsoport) hogyan alakulhatott bankká a korábbi 11 takarékszövetkezetből és miért maradtak ki a takarékszövetkezeti integrációból. A Magyar Takarék blog legutóbbi bejegyzésében arra is rámutat, hogy a körhöz tartozó korábbi takarékok tudatos kimaradása az integrációból milyen következményekkel járt, többek között az ügyfelekre nézve, akik most az OBA kártalanításra szorulnak.

Fontos meghallgatás volt keddenWindisch László, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke részletesen beszélt erről az Országgyűlés gazdasági bizottságának keddi ülésén, ahol a képviselők a Buda-Cash brókerbotránnyal foglalkoztak részletesen. A bizottsági ülésen a leirat szerint az MNB-alelnök emlékeztetett, hogy itt 11 korábbi takarékszövetkezetről volt szó, melyek sorozatos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés