Előfizetői tartalom

Két éve nem látott nyereség a magyar bankoknál

Portfolio
Bár továbbra is gyatra a hitelezés, és nagy a szakadék az egyes bankok között, kezd értelmezhető szintre kerülni a szektor profitabilitása. Az MNB ma közzétett friss adatai szerint 78,1 milliárd forintos nyereséget ért el a hitelintézeti szektor a második negyedévben, ami évesítve 10%-os tőkearányos megtérülésnek (ROE) felel meg.

Az első félévben 140 milliárd forintos adózott eredmény ért el a magyar hitelintézeti szektor az MNB most közzétett friss statisztikája szerint. Ez alapján a második negyedév 78,1 milliárdos profitot hozott, ennél magasabb eredményre legutóbb 2013 első negyedévében volt csak példa.A mostani profit évesítve 10%-os tőkearányos megtérülésnek felel meg (az első félév egészében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés