Előfizetői tartalom

Megtört a jég a magyar bankszektorban - Mindenki nyer ezzel?

Az adásvétel során kialkudott ár és az adásvétel tárgyának értéke együttesen szokta meghatározni, melyik fél mekkorát nyer vagy bukik egy tranzakción. Az Erste Bank 15%-os állami tulajdonba kerülésével kapcsolatban egyelőre épp az árat nem ismerjük (a könyv szerinti érték alapján valahol 10-20 milliárd forint között lehet a fair ár), de a hétfői bejelentésnek ezen mindenképpen túlmutató jelentősége van. Rövid értékelés következik.

Az árat nem ismerve, ezért a számszerűsíthető hatásokat egyelőre figyelmen kívül hagyva az Erste és a magyar kormány megállapodását elsőre inkább az osztrák bankcsoport szempontjából látjuk előnyösnek: Az Erste nem a sok piacon való jelenlétre, hanem nagy érdekeltségek fenntartására törekszik. Klasszikus közép-európai bankként nem tartható fenn hosszú távon a feszült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés