Előfizetői tartalom

Megvan az MKB Bank új tulajdonosa

Portfolio
Egy kötelező érvényű vételi ajánlat múlt heti elfogadásával eldőlt, kié lesz az MKB Bank, az új tulajdonos kilétét azonban csak az Európai Bizottságtól kapott június végi határidőig fedi fel a tulajdonosi jogokat gyakorló MNB - tudta meg független forrásokból a Portfolio. A vg.hu-nak eközben minden alapot nélkülözőnek nevezték jegybanki források azokat a piaci pletykákat, amelyek szerint az MNB által létrehozott alapítványok lennének közvetett módon a vevők.

Nagy Márton jegybanki alelnök és az MNB által létrehozott hat alapítvány is cáfolta, hogy külföldi magántőkealapon keresztül az alapítványok szerzik meg az MKB többségi tulajdonát, pedig a piacon tartja magát ez a pletyka. A Világgazdaság által megkérdezett alapítványok határozottan cáfolták azt is, hogy a gazdálkodásuk titkosítására vonatkozó, és jelenleg az Alkotmánybíróság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés