Előfizetői tartalom

Miért szakadt ketté a magyar bankrendszer? - Az MNB már sejti

Kerekes Nikoletta
A magyar bankszektorban működő intézmények merőben eltérő eredménye számos kérdést vett fel. Mitől nyereséges egy bank és miért veszteséges a másik? Mit csinál jól a piacvezető? Milyen hibákat követtek el a múltban az évek óta veszteséges bankok, és milyen lépéseket kellene megtenniük a jövőben? Ezekre a kérdésekre a múltbeli és a jelenlegi üzleti modellek, stratégiák részletes elemzése után érdemes választ keresni. Kerekes Nikoletta, a Magyar Nemzeti Bank Hitelintézeti Felügyeleti Igazgatóságának vezető felügyelőjének elemzése.

A gazdasági válság kirobbanása óta eltelt évek tapasztalata, hogy az üzleti környezet recesszióból eredő drasztikus változása különböző mértékben hatott az egyes bankok eredményére, likviditási és tőkehelyzetére. Míg egyes intézmények évről évre jelentős veszteséget termelnek, más bankok ebben az időszakban is nyereségesen működnek, sőt növekednek. A válság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés