FONTOS Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?
 
Előfizetői tartalom

Nagyösszegű bankbetéted van? Bukhatod, ha nem figyelsz

Portfolio
Az EU rengeteg adófizetői pénzt költött az elmúlt években a bankok megmentésére, ezért sokak szerint teljesen helyénvaló az, hogy a befektetők is részt vállalnak a bankok megmentésében a január 1-jétől életbe lépett EU-s szanálási törvény szerint. A szigorítás viszont komoly politikai kockázatot jelenthet - írja a New York Times. A 100 000 euró feletti bankbetétek sincsenek biztonságban, ezért ekkora összeget érdemes több bank között megosztanunk.

Idén év elejétől egy bankot sem lehet adófizetői pénzből kimenteni, amíg a tőkések a hitelezett pénzintézet kötelezettségei nyolc százalékának megfelelő összeggel nem járultak hozzá a bank megmentéséhez. Ez a folyamat tipikusan úgy néz ki, hogy a hitelezők befektetéseit eltörlik, értéküket csökkentik, vagy részvényekké alakítják.Az új szabályozás a betétesek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés