Előfizetői tartalom

Nem bírták tovább titkolni: példátlan profit az Ersténél

Portfolio
Talán még soha, de adataink szerint 2010 eleje óta biztosan nem volt olyan magas az osztrák Erste Group adózott nyeresége, amilyet most közölt a bank: előzetes bejelentése szerint közel 560 millió eurót keresett a bankcsoport a második negyedévben. Ennél job hír nem is érkezhetett volna ma az Erste Group befektetői számára, akik szinte azonnal 7% körüli pluszba rántották a bank árfolyamát.

Második negyedéves gyorsjelentését csak augusztus 5-én teszi közzé a bankcsoport, de úgy tűnik, olyan jól sikerült a negyedév, hogy nem tudták addig titkolni:mintegy 560 millió euró volt az Erste Group adózás utáni nyeresége a második negyedévben, így az első félévi nyereség 830 millió euró, a bank 2016-os tőkearányos nyeresége (ROTE) pedig az eddig előrejelzett 10-11%...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés