Előfizetői tartalom

Nem hiszünk a szemünknek: megtáltosodtak a magyar bankok

Míg 2010 és 2015 között Európa legmagasabb bankadóját nyögte, az állam fejőstehene és a devizahiteles csomagok áldozata volt, most, hogy leszálltak róla, már szárnyal is a magyar hitelintézeti szektor profitja. Az MNB adatai alapján még soha nem volt a mostanihoz fogható, 343 milliárd forintot elérő nyeresége az első félévben. Kicsit a számok mögé tekintve, és a hitelezési céltartalékok visszaírását a helyén kezelve azonban inkább stagnálást vagy csak gyenge növekedést láthatunk a banki alapfolyamatokban.

Az első negyedéves 191 milliárd forint után 152 milliárd forint volt a hitelintézetek összesített adózás utáni eredménye a második negyedévben - számoltunk be róla tegnap.Olyan bankok is nyereséget produkáltak az első félévben, amelyektől "nem ezt szoktuk meg" (CIB, Erste, illetve a 2015 előtt masszívan veszteséges Raiffeisen). Az MKB, a Budapest Bank és a K&H féléves eredménye...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés