Előfizetői tartalom

Patai: még két évig nem lesz nyugtuk a magyar bankoknak

Portfolio
Tovább tart és döcögősebb a szabadságharctól a kiegyezésig tartó út, mint a bankok korábban gondolták - nyilatkozta a Reutersnek Patai Mihály. Felháborítónak és igazságtalannak tartják a bankok a brókerbotrány "megoldását", az egyszerű csaló gengszterek lopása miatt a bankok büntetését. Javíthatja viszont a helyzetüket, hogy nő a befektetői érdeklődés a nem teljesítő vállalati követeléseik iránt. Idén mérsékelt nyereséget érhet el a szektor, ami 2016-tól fokozatosan nőhet.

A Magyar Bankszövetség elnökének legfontosabb kijelentései az interjúból: További két szűk esztendőre kell felkészülniük a bankoknak a kormánnyal való viszony szempontjából, ugyanis a szabadságharctól a kiegyezésig tartó út hosszabb és döcögősebb, mint gondolták. A bibliai hét szűk esztendő közepén jár a szektor, de nem látni egyelőre a bő esztendőket, amelyek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés