Előfizetői tartalom

Súlyos gondok Töröcskei harmadik "bankjánál" is: itt a csőd?

MTI
|
Portfolio
Komoly gondok támadtak a főleg Zala megyében működő Széchenyi István Hitelszövetkezetnél, az MNB ugyanis visszavonta működési engedélyét, a szövetkezetek integrációja pedig kizárta tagjai közül. A betéteseket ismét az OBA kártalaníthatja. Az ügy külön érdekessége, hogy az év elején csődbe ment Körmend és Vidéke Tsz. és a héten felügyeleti intézkedés alá vont Széchenyi Bank után ez már a harmadik olyan gondokkal küzdő hitelintézet, amely Töröcskei István ÁKK-vezér érdekkörébe tartozik: Töröcskei a szövetkezet elnöke.

A Töröcskei István érdekkörébe tartozó Körmend és Vidéke idén év eleji csődje, majd a Széchenyi Kereskedelmi Bank eheti szoros felügyeleti ellenőrzés alá vonása után Töröcskei érdekkörének újabb tagjánál támadtak gondok. A Körmend és vidékéről:Kapcsolódó cikkünk2014.01.24Becsődölt egy takarék - 20 milliárd forint úszhat elA Széchenyi Bankról:Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés