Előfizetői tartalom

Támogasd a focit! A bankoknak szól az új költségvetés legnagyobb meglepetése

Portfolio
A labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, a vízilabda vagy a jégkorong támogatásával 18,3-19,3 milliárd forintot spórolhatnak jövő évi bankadójukból a hitelintézetek, így az idei 66,5 milliárd forintról 50,4 milliárdra csökkenhet a bankadó összege - derül ki a 2018-as költségvetési tervezetből. Elvileg nem a nagyon nyereséges, hanem a kevés társasági adót fizető bankok lehetnek a lépés nyertesei.

Miután a bankadó 2016-ban és 2017-ben is csökkent, egy 2018-as csökkentés már nem szerepelt a kormány előzetesen kommunikált terveiben. A 2015-ös EBRD-megállapodás alapján eddig mindössze arról volt szó, hogy 2019-től a bankadót tovább igazítják az EU normáihoz, akármit is jelentsen ez pontosan. Ehhez képest most újabb bankadó-csökkentést tartalmaz a 2018-as költségvetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés