Előfizetői tartalom

Ugrik a beígért bankadócsökkentés?

Portfolio
A hitelezés beindításához kötné Orbán Viktor miniszterelnök és Nagy Márton, az MNB ügyvezető igazgatója azt a bankadó-csökkentést, amelyet az EBRD-vel kötött februári szándéknyilatkozatban még feltétel nélkül vállalt a kormány. Jövőre a jelenlegi több mint 140 milliárd forintról mintegy 60 milliárd forint mértékben, majd tovább csökkenne a bankadó a korábbi ígéret szerint. A bankok szerint ők egyértelműen ki vannak szolgáltatva a hitelállomány növekedése szempontjából a hitelkeresletnek.

A Reuters kérdéseire válaszoló bankok többsége tapasztalt némi keresletbővülést a hitelezési piacon, de ezt elsősorban a jegybank Növekedési Hitelprogramja vezérelte, amely az idei év végén elvileg lejár. Arra vonatkozóan, hogy hány százalékkal növelnék hitelállományukat, egyikőjük sem válaszolt. Márpedig Orbán Viktor korábbi szavai szerint 7-8%-os hitelnövekedést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés