Előfizetői tartalom

A válság kirobbanása óta nem vettünk fel ennyi lakáshitelt

Portfolio
Nyolc és fél éve, vagyis 2008 novembere óta nem vett fel akkora összegben lakáshitelt a lakosság, mint idén májusban. A lakáspiac növekedésében egyre nagyobb a banki finanszírozás szerepe, és most először fordult elő, hogy éves összevetésben is nőtt a lakossági hitelállomány. A fogyasztási és a vállalati hitelezés azonban messze van a korábbi csúcsoktól, utóbbi szempontjából május hónap viszonylag gyengén alakult. A bankszektor májusi statisztikái alapján a lakossági a forint visszagyengülésére spekulálva szokatlanul nagy összeget helyezett át devizabetétbe.

A legjobb lakáshitelek kikalkulásáához a Pénzcentrum kalkulátorát ajánljuk! Kifejezetten erős hónap volt május a lakossági hitelezés szempontjából, hiszen közel másfélszer akkora volumenben (115 milliárd forint) kötöttek hitelszerződést a bankok a háztartásokkal, mint egy évvel korábban.Az előző év azonos hónapjához képest az újonnan kihelyezett lakáshitelek összege...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés