Előfizetői tartalom

Egyre vonzóbb a lakáshitel - Nem csak a CSOK pörgeti a piacot

Portfolio
Bár a korábbi évek negatív tapasztalatai - elsősorban a devizahiteles válság - hatására továbbra is kissé bizalmatlanul áll a lakosság a hitelfelvételhez, a lakáspiac fellendülésével párhuzamosan egyértelműen nő a lakáshitelek vonzereje. A lakásvásárlók számára kedvező hír, hogy 2016-ban az új lakáshitelek átlagos THM-je az egy évvel korábbi 5,8%-ról 5,3%-ra csökkent, egyedi konstrukciók révén pedig ennél kedvezőbb feltételekkel is hitelhez lehet jutni. 2017-ben olyan speciális, alacsony kamatozású hitelek is megjelentek a piacon, amelyekkel akár 2,7%-os THM-mel is vásárolhatunk új lakást.

Bár akadnak, akik a bővülést látva már most egy újabb lakáshitelválság közeledésével riogatnak, a valóságban erről szó sincs. A mostani fellendülés ugyanis jóval biztonságosabb és fenntarthatóbb, mint a lakáspiac válság előtti "fénykorában" tapasztalt felfutás. Ehhez pedig nagyban hozzájárul, hogy a forinthitelek esetében nincs árfolyamkockázat, valamint az is, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés