Előfizetői tartalom

Jól jár az a bank, amelyik kkv-kat hitelez

Varsányi Zoltán, MNB
A Magyar Nemzeti Bank egyik kiemelt célja - az árstabilitást nem veszélyeztetve - a gazdasági növekedés támogatása. Ennek érdekében, tekintettel a közelmúltban lezajlott pénzügyi, gazdasági válság negatív hatásaira is, az elmúlt években több nagyszabású programot valósított meg. 2013-ban indult a Növekedési Hitelprogram, melynek három szakaszát részben átfedve a Piaci Hitelprogram (PHP) követte. Ennek egyik eleme, hogy a növekvő kkv-finanszírozást az MNB tőkekövetelmény-kedvezménnyel támogatja.

A kkv-szektor gazdaságpolitikai támogatásnak egyik nemzetközileg bevett eszköze a tőkekövetelmény-kedvezmény biztosítása. A 2014-ben bevezetett európai szabályozásban ez például a tőkekövetelmény-számításban felhasznált egyes kedvezőbb paraméterekben jelentkezik, illetve jelentős kedvezményt jelent az, hogy a kkv-k felé fennálló kitettség tőkekövetelményét a számolás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés