Előfizetői tartalom

Kemény lesz a kormány azokkal, akik nem akarnak forintosítani

Portfolio
A kormány arra fogja ösztönözni a devizahitelesek döntő többségét, hogy forintosítsák devizahitelüket 2015 első felében. Ezt azzal teszi meg a kormány, hogy szigorú feltételeket szab a devizahitelben maradók számára, és a devizahitelnél maradás igényének jelzésére csak 30 nap áll majd rendelkezésre - mondta Varga Mihály hétfőn újságíróknak a Reuters tudósítása szerint.

Csütörtökön megtárgyalja a kormány, pénteken pedig benyújtják a parlamentnek a forintosításról szóló törvénytervezetet. A törvény a hatályba lépés után 30 napot ad majd a devizahiteleseknek arra, hogy jelezzék: nem szeretnék, ha jelzáloghitelüket forintra váltanák. A meglévő devizahitel megtartására csak az ügyfelek szűk szegmensének lesz lehetősége. Varga...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés