Előfizetői tartalom

Nagy csapdába kerülhetnek az árfolyamgátasok, ha most nem figyelnek

Portfolio
Akár az eddig hittnél is nagyobb mértékben ugorhat meg az árfolyamgátasok törlesztőrészlete a rögzítés lejártakor, 2-3 év múlva. A devizahiteles elszámolás óta ugyanis nem engedik el nekik a rögzített törlesztőrészlet feletti kamattörlesztést sem, hanem az felhalmozódik, és a tőkével együtt meg kell majd kezdeni a törlesztését az árfolyamgát időszakának végén. A kellemetlen meglepetést elkerülendő érdemes már most külön kérni a banktól a rögzítés megszüntetését.

Közel 170 ezer hitelszerződést érint az árfolyamgát részleges megszűnése. Az elszámolási összeg eltüntette az árfolyamgátasok gyűjtőszámla-tartozásainak egészét vagy nagy részét, hiszen először ebből, és csak utána az alaptartozásból kell levonni a visszajáró összeget. Az elszámolás ilyenkor elvileg lefelé, az árfolyamgát megszűnése pedig felfelé módosítaná...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés