Előfizetői tartalom

Bakiparádé a magyar bankoknál - Íme 2015 nagy ballépései

Portfolio
2015-ben sem volt hiány bakikból a bankoknál: több nagybank netbankja, kártyás rendszere állt le nem egyszer, több ezer ügyfélnek okozva fejfájást a boltokban vagy a számítógépe előtt, máskor milliárdos összeget jelzett az ATM az átlagügyfélnek. A banki IT-részlegeken kevés a pénz, sok a munka, kevés a szakember, a számlavezető rendszerek pedig elavultak és túl bonyolultak. Tulajdonképpen akkor min is csodálkozunk?

Az MNB egyik idei tanulmányából kiderült, hogy 2014-ben26 hitelintézet összesen 169 pénzforgalmat érintő üzemzavarról tett jelentést.A jegybank szerint az adatszolgáltatást "eléggé hanyagul" végzik a pénzintézetek, vagyis bőven vannak olyan esetek, amelyeket elhallgatnak, ugyanakkor ez a szám még így is meglehetősen magasnak tűnik. A hibák több mint harmada az internetbankoknál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés