Előfizetői tartalom

A brókerbotrány után új kötvényekkel rukkol elő az állam

Portfolio
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Barcza György ÁKK-vezér ma délelőtt közös sajtótájékoztatót tartott a magyar lakossági állampapírok helyzetéről. Megtudtuk: a jövőben akár új termékekkel is előrukkolhatnak, ugyanis a legutóbbi változtatásaik nagyon sikeresen növelték a keresletet. Az agresszív árazással kapcsolatos aggályainkat nem osztja az adósságkezelő vezére, továbbá az immár drágának számító letelepedési államkötvény sorsa sem változik.

"Nem kell brókercéget választani"A magyar kormány célja, hogy az államadósság csökkenjen - nyitotta beszédét Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Jó okunk van azt gondolni, hogy az államadósságunk rátája tavaly csökkenhetett - folytatta a miniszter, majd hozzáfűzte: ezt a pályát a jövőben is fenn kívánjuk tartani. Egyre inkább a belső megtakarítások finanszírozzák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés