Előfizetői tartalom

635 pontot zuhant a Dow

Portfolio
Pénteken piaczárást követõen jelentette be a Standard and Poor's az Egyesült Államok leminõsítését. Eközben viszont az Európai Központi Bank állampapír-vásárlással kapcsolatos bejelentése segítette a befektetõi hangulatot. A kockázatkerülés nyomán esnek a részvénypiacok, a befektetõk a leminõsítés ellenére keresik az amerikai államkötvényeket és továbbra is erõs a svájci frank.Fontosabb részletek Hétfõ délután elszakadt a cérna a nemzetközi piacokon, hatalmas zuhanás minden tõzsdén, a frank szárnyal. Pénteken az amerikai piaczárás után közölte a hitelminõsítõ, hogy egy fokozattal rontotta az USA besorolását. Vasárnap pedig az EKB jelentette be, hogy spanyol és olasz államkötvényeket vesz. A két hír elegyének hatása határozta meg a hétfõi befektetõi hangulatot, az eladók uralták a részvénypiacokat. Amerika leminõsítésére még soha sem volt példa, egyesek már egy új pénzügyi rendszer kialakulásáról írnak.

2011. augusztus 09. 06:32 Megosztás Az új csúcs 261,08 A hajnali(vélhetően meglehetősen illikvid) kereskedésben tovább folytatódott a délutáni rossz hangulat miatti svájci frank erősödés. Az új történelmi csúcs 261,08. Innen kicsit lefordult...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés