Előfizetői tartalom

A gazdasági háború okozza a nagy bajt

MTI
Súlyos recesszióba süllyedt Venezuela, az infláció mértéke megközelítette a 64 százalékot a központi bank helyi idő szerint kedden - idén először - közzétett adatai szerint. A kiterjedt árszabályozást végrehajtó és az üzleti szféra ellen harcot hirdető Nicolas Maduro államfő ugyanakkor az ellenzéket okolta a gazdasági gondokért.

A központi bank adatai szerint éves bázison az első negyedévben 4,8, a másodikban 4,9, a harmadikban pedig 2,3 százalékkal csökkent a világ legnagyobb ismert kőolaj-készletével rendelkező Venezuela gazdasága. Az infláció mértéke novemberben - szintén éves bázison - 63,6 százalék volt. A caracasi központi bank idén most először tett közzé GDP-adatokat, míg az inflációs...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés