Előfizetői tartalom

A kiábrándító adat miatt felülvizsgálja prognózisát a kormány (3.)

Portfolio
A magyar kormány a 2012-es költségvetési törvénytervezetben fogja bemutatni a felülvizsgált makrogazdasági előrejelzését - írja a Reuters hírügynökség Kármán Andrást, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárát idézve. Az államtitkár azt sem zárta ki, hogy módosulnak egyes, adóbevételekre vonatkozó előrejelzések is. Ebből az következik, hogy a kormánynak pótlólagos megtakarításokat kell találnia a költségvetésben, ha tartani akarja a Brüsszel felé vállalt hiánycélt. A Nemzetgazdasági Minisztérium délután közleményben reagált a GDP-adatokra, hangsúlyozva: a vártnál rosszabb adat nem veszélyezteti a magyar kormány által 2011-re vállalt hiánycél teljesítését.

16:50 Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn és kedden Pintér Sándor belügyminiszterrel, Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszterrel és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterrel folytatott megbeszéléseket az euróválság Magyarországra gyakorolt hatásának kivédéséről. Az origo értesülései szerint holnap sajtótájékoztatót tart a kormányfő.Kapcsolódó cikkünk2011.08.16Orbán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés