Előfizetői tartalom

A román vagy a török út vár a magyar kormányra

Portfolio
Az IMF-nél jelenleg meglévő különféle típusú hitelkeretek közül úgy tűnik mindössze egy állhat nyitva Magyarország számára, mégpedig az, amelyet Románia is igénybe vett idén tavasszal. Ez a hitelkeret feltételeiben nem igazán különbözik attól, amit Magyarország is igénybe vett 2008-ban, a különbség az az elkötelezettség, hogy az ország nem hív le a keretből pénzt. A Valutaalap új típusú hitelvonalai, a rugalmassági és elővigyázatossági hitelkeret olyan "prémium" tagországoknak áll nyitva, amely feltételeknek Magyarország aligha felelhet meg. Éppen ezért fennáll a gyanú, hogy valódi megegyezési szándék és képesség hiányában a török útra lép a kormány. Ha hagyják.

Az IMF 2010. augusztus végén hozott létre új, a készenléti hitelkerethez képest rugalmasabb hitelvonal felvételét lehetővé tévő megoldásokat. Az FCL (Flexible Credit Line) és a PCL (Precautionary Credit Line) közös jellemzője, hogy a leggyakrabban (Magyarország által is) igénybe vett készenléti hitelkerethez képest (SBA - Stand-By Arrangement) a jó gazdasági helyzetben lévő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés