Előfizetői tartalom

A végtörlesztőkre figyel a jegybank - Időtlen időkig 6%?

Portfolio
Jövő keddi ülésén sem változtat a jegybank az irányadó ráta szintjén a Portfolio.hu által megkérdezett szakértők szerint. A szakértői konszenzus alapján ez év, és akár jövő év végéig is 6% maradhat az alapkamat. A kamatpolitikában azonban nagyobb hangsúlyt kaphat egy máskor általában inkább másodlagos tényező, a pénzügyi stabilitás.

2011. január 24-e óta 6% az alapkamat Magyarországon, és mióta 25 bázispontos emeléssel ez a kamatszint beállt, a szakértői várakozások hónapról hónapra a kamat szinten tartását tükrözték. Most sincs ez másként, a megkérdezettek egyhangúlag kamattartást várnak. A jövőről alkotott képet azonban számos bizonytalanság tarkítja, és bár néhányan kamatcsökkentést is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés