Előfizetői tartalom

Adakoznak az IMF-nek - Pénzt ad Lengyelország a "saját bankjának"

Portfolio
A tehetősebb országok sorban nyitják ki pénztárcájukat, és adnak extra hozzájárulást a valutaalap forrásaihoz, hogy a szervezet erősebb munícióval rendelkezzen a krízis elleni küzdelemben. Az eurózóna tagjai eddig 200 milliárd dollár összegben jelezték elkötelezettségüket, az Európán kívüli országok közül pedig Japán adna 60 milliárd dollárt.

Christine Lagarde külön közleményben méltatja az egyes országok elkötelezettségét a valutaalap forrásainak bővítéséhez. A legutóbbi közlemény szerint Svájc és más országok 26 milliárd dolláros elkötelezettséget jeleztek. 8 milliárd dollárral pedig Lengyelország járul hozzá a források bővítéséhez - a feltörekvő európai országok közül elsőként és eddig egyedüliként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés