Előfizetői tartalom

A különadók felét a fogyasztók fizetik meg

Portfolio
A különadók nagyságrendje elérte a társasági adóét, mivel azonban ezeket a vállalkozások szűkebb köre hivatott kitermelni, számukra komoly megterhelést jelent, olvasható a LeitnerLeitner adótanácsadó tanulmányában. Az anyag rámutat, hogy a jogalkotók szándékával szemben az adók beépülnek a szolgáltatások áraiba, és így végső soron a fogyasztók, illetve az adókkal közvetlenül nem érintett ágazatok is viselik a terheket.

Egyre emelkedik a különadók száma A különadók száma folyamatosan emelkedett, 2009-ben még csupán 4 különadónem, a hitelintézeti járadék, az energiaadó, az energiaellátók jövedelemadója (azaz a Robin Hood adó), valamint a gyógyszer szektort érintő adók voltak érvényben. 2010-2011-ben ezek száma a bankadóval, a hitelintézeti különadóval, az ágazati különadókkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés