Előfizetői tartalom

Benyújtották Matolcsy csomagjait - Vannak érdekességek! (2.)

Portfolio
A Parlament költségvetési bizottsága csütörtökön módosító indítványokat nyújtott be a 2013-as adóváltozásokat tartalmazó törvényjavaslathoz. Ezek a Matolcsy György által októberben bejelentett két csomagot tartalmazzák, ám ahhoz képest is történtek időközben változások (volt, ahol meghátrált a kormány, de volt ahol ismét újított). A képviselők már jövő hétfőn szavazhatnak a módosításokról. A részletekből kiderül, hogy a pénzváltás és a hiteltörlesztés után is meg kell fizetni a pénzügyi tranzakciós illetéket, 2014-től pedig az illeték hatálya kiterjed az értékpapírügyletekre, a helyi iparűzési adóval kapcsolatos változások sávosak lesznek. A cafeteria adóterhelése a korábban jelzettnél lényegesen kisebb mértékben fog növekedni, ezt a munkáltatói oldal is elfogadhatja.

Fontosabb részletek A módosító javaslatok értelmében jövőre is teljes összegben marad a bankadó A tranzakciós illeték mértéke 2 ezrelékre nő, a készpénzfelvételt 3 ezrelékes teher sújtja Tranzakciós illetékköteles lesz a kölcsöntörlesztés, az államkincstár bizonyos tranzakciói mentesülhetnek 2014. január 1-jétől a tranzakciós illeték kiterjed az értékpapírügyletekre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés