Előfizetői tartalom

Egykulcsos adó - több gyerek?

Ha igaz az, hogy az elmúlt hónapokban a családi adókedvezmények miatt emelkedett a gyerekvállalási kedv, akkor a következő időszakban szinte robbanásszerű növekedést kellene produkálnia a születések számának. Valószínűbb azonban, hogy még az utolsó rendelkezésre álló adatok sem mutatják az adóváltozások hatását, így a Nemzetgazdasági Minisztérium optimizmusa egyelőre elhamarkodott. Ettől azonban még igaz lehet, hogy hosszabb távon a támogatások jótékony hatást gyakorolnak a gyerekvállalásra.

Az egykulcsos adó kedvező hatása már érezhető a népesedési helyzetben, az elmúlt hat hónap népesedési adatai kapcsán elmondható, hogy "a születésszám elmozdult a növekedés felé" - mondta Matolcsy György a parlamenti meghallgatásán, és ezzel el is indította a találgatásokat, hogy vajon valóban növekedhetett-e ilyen gyorsan a gyerekvállalási kedv az adóváltozások hatására....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés