Előfizetői tartalom

Ez a kormány új fegyvere! - Mibe kerülhet nekünk?

Plósz Dániel, MNB
Új fegyverrel szállna harcba az áfacsalók ellen a kormány, már január elsejétől, miközben az előkészítése épp csak most indult el. A Nemzetgazdasági Minisztérium az Elektronikus Közúti Áruforgalmi Ellenőrző Rendszer kedvező oldalát hangsúlyozza, az új eszköz bevezetésének lehetnek negatív következményei, az adószakma képviselői szerint. A Portfolio-nak nyilatkozó adószakértők ugyanis felhívták a figyelmet arra, hogy az intézkedés óriási adminisztrációs terhet jelent a kereskedő cégek számára is (nem csak a fuvarozóknak), ez elkerülhetetlenül költségnövekedéssel jár és a kilátásba helyezett szankció mértéke is érthetetlen. Ezeken felül már csak hab a tortán a felkészülésre szánt rendkívül rövid idő.

Az elmúlt hónapokban megszaporodtak az adócsalásról, áfacsalásról szóló beszámolók, a kormány pedig új eszközzel próbálja felvenni a harcot, sietős bevezetéssel. A mostani tervek szerint ugyanis január elsejétől lépne életbe az Elektronikus Közúti Áruforgalmi Ellenőrző Rendszer, amiről először Varga Mihály beszélt még október 21-én, megemlítve: a cél, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés