Előfizetői tartalom

Így sarcolja meg a kormány az internetet

Portfolio
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nevében a kormány beterjesztette a 2015-ös adótörvényekről szóló tervezetet a Parlamentnek. Ebben szerepel a távközlési adóról szóló törvény módosítása, melynek értelmében a távközlési adót kiterjesztik az internetszolgáltatásra. Az adót az adatforgalom alapján kell megfizetni, minden megkezdett gigabyte 150 forintba kerül majd. Az NGM részéről már közölték is: 20 milliárd forint folyhat be az "internetadóból".

Varga Mihály a keddi tájékoztatóján már jelezte, hogy a kormány kiterjeszti a távközlési adó hatályát az internetszolgáltatásra. Indoklása szerint az eredetileg adóztatni kívánt tevékenység, vagyis a telefonálás és az üzenetküldés ma már sok esetben nem a hagyományos eszközökön, hanem az interneten keresztül történik. A most beterjesztett adócsomag értelmében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés