Előfizetői tartalom

Itt a reklámadó-módosító: mégis sokat fizet az RTL! (3.)

Portfolio
Úgy tűnik, a kormány rendkívül gyorsan reagál arra a helyzetre, hogy a reklámadóról szóló törvény alig három hete elfogadott verziója szerint az RTL lényegesen kevesebb adót fizetne. L. Simon László fideszes képviselő ugyanis törvénymódosítást nyújtott be hétfőn, melynek egyik pontja, hogy csak az a vállalkozás csökkentheti az adóalapját az elhatárolt veszteség felével, amelyik 2013-ban veszteséges volt. A parlament már pénteken meg is szavazhatja a módosítást (a képviselő ugyanis kivételes eljárást kért), melynek következtében az RTL 3 milliárddal rosszabbul járna a mostani állapothoz képest. Az RTL közleményben reagált a módosító javaslat benyújtására, ezek szerint a törvényalkotó célja az ellehetetlenítés.

A módosító javaslat főbb pontjai:csak az a médiacég csökkentheti adóalapját az elhatárolt veszteség felével, amelyik 2013-ban veszteséges volt adózás előtt a Google- és Facebook-hirdetéseknek is nekimegy egy módosítással a kormány (a hirdetést igénybe vevő fizetheti az adót, 20%-os kulccsal) a sales house esetében szigorúbb szabályozást ír elő a törvénymódosító...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés