Előfizetői tartalom

Itt az első két ábra a vasárnapi boltzár hatásáról!

Portfolio
A vasárnapi kereskedelmi forgalom a felére esett vissza a vasárnapi boltzár bevezetését követő időszakban, és ennek jelentős része a csütörtöki és pénteki napokra tevődött át - olvasható ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerkesztőségünkhöz eljuttatott adataiból, mely az online pénztárgépekből kinyerhető adatsorokból származik. Fontos látni, hogy ezek alapján azt a kérdést nem lehet még megválaszolni, hogy a március 15-én életbe lépett intézkedés mit okozott a teljes forgalomban.

Bő két hónap telt el azóta, hogy életbe lépett a boltok vasárnapi zárva tartásáról szóló rendelkezés. Kíváncsiak voltunk ezért, hogy milyen adatok állnak a NAV rendelkezésére, ami az intézkedés forgalomra gyakorolt hatását mutatja. Főleg annak fényében, hogy Szatmáry Kristóf kereskedelempolitika összehangolásért felelős miniszteri biztos két héttel ezelőtt már konkrét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés