Előfizetői tartalom

Jövőre jön: családi adózás, amivel buknak a családok

Portfolio
Az adókulcs effektív csökkentése javítja, de a járulékemelés, és különösen az adójóváírás eltörlése jelentősen rontja az adózók pozícióját - egyéni szinten így összegezhető a kormány pénteki bejelentéseinek hatása. A Portfolio.hu azt is kiszámolta, hogy háztartások szintjén mi az eredménye a "családi adózás" bevezetésének. A következtetés: a legtöbb család 2012-ben több adót fog fizetni, mint amennyit 2010-ben, a "személyi adózással" fizetett.

Egyéni hatások a munkavállalókra A Matolcsy György által pénteken bejelentett változások alapján az alábbiakkal számolunk: - az adó alapja a szuperbruttó jövedelem helyett a bruttó bér lesz, ami 4,3 százalékponttal csökkenti az adókulcsot, - teljesen eltűnik az adójóváírás, - egy százalékponttal emelkedik a munkavállalói járulék, - 1,5 százalékponttal emelkedik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés