Előfizetői tartalom

Kósa bejelentette, mennyire emelkedik a reklámadó

MTI
|
Portfolio
A tervezett 9 százalék helyett 7,5 százalék lesz a reklámadó mértéke - közölte Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, jelezve, hogy erről megegyeztek a nemzetgazdasági tárcával. Itt azért jegyezzük meg, hogy a jelenlegi adómérték 5,3%, vagyis méretes emelésről beszélünk még így is.

A kormánypárti politikus azt mondta: addig akarják fenntartani a 7,5 százalékos szintet, amíg nem teljesítik azt az európai uniós kötelezettséget, amely a korábban - az EU által helytelenített szisztéma alapján - a költségvetésbe befolyt reklámadó-bevétel visszafizetését írja elő. Arra a kérdésre, hogy ez meddig tarthat, azt válaszolta: körülbelül négy évig. Ha a visszafizetés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés