Előfizetői tartalom

Léphetnek még át százezrek a két új adóba?

Portfolio
A január 15-i határidőig csak 60 ezren léptek át a katába és a kivába, a mikro- és kisvállalkozásoknak szánt két új kedvezményes adónembe, de a Nemzetgazdasági Minisztérium többszázezer átjelentkezőt vár hosszabb távon. Több olyan tényező is van, ami miatt a cégek hezitálhattak, és a gyakorlati tapasztalatokra várnak, az átlépések száma azonban leginkább a szűkös gondolkodási idő miatt maradhatott el a várttól. A korábbi hasonló adónemeket (pl. eva) is fokozatos felfutás jellemezte. Néhány fontos mérlegelési szempontot felsorolunk az alábbiakban.

Százezreket várnak Az adatok jelenlegi feldolgozottsága szerint a kisadózó vállalkozások tételes adójára (kata) mintegy 51 ezer, a kisvállalati adóra (kiva) vonatkozóan pedig közel 10 ezer bejelentkezés történt. Az átlépések derékhada már decemberben lezajlott (január 2-ig a két szám 47 ezer illetve 5 ezer volt), január első két hetében úgy tűnik, már nem volt roham...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés