Előfizetői tartalom

Matolcsy bejelentette: elfogadta a kormány az új adókat

Portfolio
A kormány a mai ülésén elfogadta a Széll Kálmán Terv 2.0-ban szereplő új adóintézkedéseket, így a távközlési adót, a pénzügyi tranzakciós adót és az egységes biztosítási adót - jelentette be Giró-Szász András kormányszóvivő. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a sajtótájékoztatón ismertette az új adónemek részleteit. Ezek szerint júliustól bevezetik a telefonadót, ami percenként két forint lesz. Jövőre jön a pénzügyi tranzakciós illeték, ám a Széll Kálmán Terv 2.0-ban foglaltakkal ellentétben nem lesz felső határa. A társasági adó háromkulcsos lesz azáltal, hogy az energiaszolgáltatók és közműcégek 30%-os kulccsal fognak adózni (a 19%-os normál társasági adókulcshoz hozzáadódik egy 11%-os energiaszolgáltatói jövedelemadó). A tárcavezető elmondása szerint a részletek még változhatnak az iparági egyeztetések és a parlamenti vita során.

Meghozta a kormány a döntéseket Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy a kormány 2010-ben átmeneti jelleggel vezette be a válságadókat és a bankadót, ezek egyszeri lélegzetvételt jelentettek. Matolcsy György szerint Magyarország nagy sikert ért el, mert költségvetési trendforduló történt. Voltak egyszeri technikai tételek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés