Előfizetői tartalom

Meghátrált a kormány? - Kisebb mértékben emelkedik a cigi adója

Portfolio
Több módosító javaslatot is benyújtott a Parlament költségvetési bizottsága az egészségügy többletforráshoz juttatásáról szóló júliusi törvényjavaslathoz, amely a 2013-as jövedéki adóemelésről is rendelkezett. Az egyik módosító javaslat a dohánytermékek jövedéki adójának jövőre tervezett kétlépcsős emelését írná felül. Ennek értelmében az eredetileg tervezettnél kisebb mértékű adóemelés jöhet, egy lépcsőben és már idén decemberben. A kormány ezzel már idén javítja a költségvetés egyenlegét, azonban betervezett plusz bevételekről mond le jövőre, pedig a 2013-as büdzsében 600 milliárdos lyuk tátong.

Kisebb adóemelés A kormány még júliusban terjesztette az Országgyűlés elé "az egészségügy többletforráshoz juttatása érdekében szükséges törvénymódosításokról, valamint egyéb törvények módosításáról" szóló törvénytervezetet, és a benne foglalt adóemelésekkel megteremtette az egészségügyi béremelés fedezetét. Az eredeti javaslat két lépcsőben emeli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés