Előfizetői tartalom

Mégis mit kezdene a NAV a számlázó programok adataival?

Portfolio
A NAV sok esetben még a most begyűjtött adatokat sem feltétlenül használja fel, emiatt az online számlázó programok NAV-hoz "bekötése" kapcsán csak akkor lenne célszerű további adatszolgáltatást kérnie az NGM-nek, ha a felsorolt szűrések, ellenőrzések már hibátlanul működnek - hangsúlyozta a Portfolio-nak küldött kommentárjában Ruszin Zsolt. A Magyar Könyvelők Országos Egyesületének (MKOE) alelnöke a minap felforrósodott téma, a számlázó programok bekötése kapcsán emlékeztetett az egyesület álláspontjára, illetve azt is megjegyezte: az alábbi felsorolt bevallási hibákat az adóhatóság szúrópróbaszerűen észleli, és brutális bírságolással torolja meg, bonyolult egyedi ellenőrzése során, ahelyett, hogy az adózókat rendszeres és pontos értesítésekkel tájékoztatná a problémáról a hiba, tévedés kijavítása érdekében.

Forró téma lett a számlázó programok "bekötésének" tervePankucsi Zoltán, az NGM helyettes államtitkára július legvégén elején úgy nyilatkozott, hogy a kormányzat már dolgozik azon, hogy be lehessen kötni a cégek számlázó rendszereit is az adóhivatalhoz, amely megakadályozná az adócsalásokat. A tegnap megjelent, Szebeni Dáviddal készített interjú segítségével arra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés