Előfizetői tartalom

Sokadik kompenzáció az adórendszer változásai miatt

Portfolio
Döntött a kormány: azok a kismamák, akiket hátrányosan érint az adójóváírás megszűnése 2012. január 1-től jövedelempótlékra jogosultak. Az adójóváírás megszüntetése miatt ugyanis a bruttó 202 ezer forint alatti tgyás és gyed nettó összege is csökkenne. A jövedelempótlék igényléséhez és összegének megállapításához az ellátásban részesülőknek a munkáltatónál vagy ha az nem tb-kifizetőhely, akkor az illetékes egészségbiztosítási pénztárnál kell a nyilatkozatot benyújtaniuk.

A 2012. január elsejétől megszűnt az adójóváírás, amelynek nyomán a bruttó 202 ezer forint alatt keresőknek csökken a nettó keresete megfelelő mértékű béremelés hiányában. Nem csak az aktív dolgozóknak csökkenhet a nettó fizetése, de az adójóváírás megszűnésének hatására a bruttó 202 ezer forint alatti havi terhességi-gyermekágyi segély és gyermekgondozási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés