Előfizetői tartalom

Törvényt sérthetett a KDNP a vasárnapi boltzárral?

Ha nagyon szigorúan tekintjük a Jogalkotási törvény előírását, akkor minden törvényjavaslat-tevőnek kötelező lenne készítenie előzetes hatásvizsgálatot, legyen egyéni képviselő vagy épp miniszter. Így értelmezésünk szerint a KDNP képviselőinek is hasonlóképp kellett volna tenniük, amikor előálltak a vasárnapi boltbezárásról szóló törvényjavaslatukkal. Nagyon úgy tűnik azonban, hogy ezt nem tették meg. De vajon mi lehet ennek a következménye? Cikkemben (mely több száraz, jogi szófordulatot is tartalmaz, de ettől még nem kell megijedni) ennek járok utána.

A törvény szerint kellene!Nagy port kavart a vasárnapi boltzár témájában megjelent szerdai cikkünk. Ez tömören arról szólt, hogy megkerestük a Nemzetgazdasági Minisztériumot, mint a témában illetékes tárcát, küldje meg számunkra a boltbezáráshoz kapcsolódó hatástanulmányt. Az NGM válaszából azonban az derült ki, hogy nem rendelkezik hatástanulmánnyal a boltok vasárnapi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés