Előfizetői tartalom

Új adóemelést rejtettek az adócsomagba

MTI
|
Portfolio
Az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága csütörtökön ülésezett és megtárgyalta a jövő évi adócsomagot is és több módosítást csatolt ahhoz. Elfogadták azt is, hogy az új jövedéki adóemelés az 50 dolláros szint alatt lép életbe (a másik verzió 40 dolláros szintet tartalmazott). Az önkormányzatok magasabb idegenforgalmi adót vethetnek ki jövőre a benyújtott módosító javaslatok értelmében.

A testület olyan módosítást szavazott meg, amely egyértelműsíti az üzemanyagok jövedéki adójának mértékét, amelyet az eredeti előterjesztés még két változatban tartalmazott. A törvényhozás a jövő héten várhatóan amellett határoz, hogyha a kőolaj hordónkénti világpiaci ára 50 dollár fölé kerül, akkor az adó mértéke a benzin esetében literenként 120 forint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés