Előfizetői tartalom

Varga Mihály az egykulcsos adóról: "semmi sem tökéletes"

Portfolio
Varga Mihály szerint a gazdasági növekedésből lehet finanszírozni a tartós és stabil államadósság csökkentést. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár a Népszabadságnak adott interjújában úgy vélekedett, hogy nem tökéletes az egykulcsos szja és nem ragaszkodik a 16%-os kulcs sarkalatos törvényben történő rögzítéséhez.

"Egy átlagos 3 százalékos növekedéssel is felére csökkenhet az adósság aránya, ha az éves hiány nulla, és a kamatok sem szállnak el" - fejtette ki a lapnak Varga Mihály utalva arra, hogy 2018-ra már 19-20 ezer milliárdos államadóssággal is teljesülhet az alkotmányban is rögzített 50 százalékos szint. Az államtitkár megítélése szerint lesz olyan szakasza az adósságcsökkentésnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés