Előfizetői tartalom

Viccelődnek külföldön Matolcsyék adóötletein

Portfolio
A magyarok leleményességét támasztják alá a Financial Times blogja szerint a kormány legújabb adóintézkedései. A kormány ugyanis úgy szüntet meg adókat, hogy ezzel párhuzamosan hasonló terheket vet ki. A blogbejegyzés szerint ha Tobin (a tranzakciós adó "atyja") meglátná a magyar ötletet, akkor forogna a sírjában.

A Financial Times beyondbrics című blogja egy régi mondást idéz a szerdai magyarországi kormányzati bejelentések kapcsán. A magyarokat - ahogyan a régi, gyakran használt tréfa is mondja - arról lehet megismerni, hogy mögötted mennek be a forgóajtón, de a másik oldalon előtted jön ki. Ezekben a napokban úgy tűnik, hogy a kormány eltöröl egy adót miközben belépünk a forgóajtón...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés