Előfizetői tartalom

Alkotmányellenes az aláírt CEU-törvény Sólyom László szerint

Portfolio
"Teljesen egyértelműen alkotmányellenes" a most hétfőn Áder János köztársasági elnök által aláírt lex-CEU-törvény - mondta egy szerdai beszélgetésen az Index tudósítása szerint Sólyom László. Az Alkotmánybíróság volt elnöke, illetve a volt köztársasági elnök szerint a mostani törvény a jogbiztonság követelményének egyáltalán nem felel meg, illetve több lényegi jogelvvel is szembemegy, így azt meg kellene semmisítenie az Alkotmánybíróságnak. Oda három úton juthat el a friss törvény, de Sólyom nem kívánt találgatásokba bocsátkozni, hogy végül valóban megtörténik-e az alkotmányellenesség kimondása.

A lap felidézi, hogy amióta letelt a mandátuma, Sólyom László nagyon ritkán szólal meg, így önmagában az, hogy elvállalta az Eötvös Csoport rendezvényén a moderálást, már eleve súlyt adott a mondandójának. Az pedig még inkább, hogy mit mondott az Alkotmánybíróság volt elnökeként, illetve volt köztársasági elnökként. Márpedig a lap tudósítása szerint azt mondta:Nézzük...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés