Előfizetői tartalom

Az egész jövő évet recesszióban töltheti az eurózóna

Portfolio
Az euróövezet várhatóan az egész jövő évet recesszióban tölti, és ennek "sokkját" megsínylik a közép-kelet-európai gazdaságok is - jósolták szerdai helyzetértékeléseikben londoni felzárkózó térségi elemzők. A magyarországi recesszió esélyeiről ugyanakkor megoszlanak a citybeli vélemények: egyes elemzői várakozások szerint jövőre lesz némi növekedés, mások ugyanakkor a magyar, sőt a cseh és a román gazdaságban is visszaesést jósolnak, írja az MTI.

Eurózóna: egész évben recesszió A londoni City egyik legnagyobb befektetési bankcsoportja, a Barclays Capital felzárkózó piaci elemzőstábja befektetőknek szerdán összeállított átfogó negyedéves előrejelzésében közölte, hogy a cég az előző prognózisában szereplő 1,6 százalékos növekedés helyett most már 0,2 százalékos euróövezeti GDP-visszaesést vár 2012 egészében....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés