Előfizetői tartalom

Az orosz gigahitel emeli az államadósságot (3.)

Portfolio
Két állam között jött létre a szerződés a nukleáris energia biztonságos hasznosításáról és államközi hitelről van szó a megvalósítás esetében - jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár csütörtökön. Ezzel eldőlni látszik: a 10 milliárd eurós hitelkeret növelni fogja az államadósságot. Az államtitkár emiatt azonban nem aggódik. A beruházás ütemezésével fokozatosan érkeznek a hitel részletei. Azt is hangsúlyozta, hogy a piacinál alacsonyabb kamat mellett adja az orosz állam a hitelt, igaz azt is elismerte, hogy jelenleg a piacon nincs ilyen konstrukció.

Ez az államadósság része lesz Lázár János a csütörtöki sajtótájékoztatóján pontosította a paksi kapacitásmegtartás/bővítés kapcsán kilátásba helyezett hitelszerződés részleteit. Erről jelenleg is folynak a tárgyalások, amit egyelőre tudunk: 10 milliárd eurós hitelkeretről van szó, 30 éves időtávra. Hangsúlyozta: ez nem egy üzleti projekt, hanem két állam...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés